Over ons

Diemerstudio’s is in het voorjaar van 2018 opgericht en ontwikkeld naar een idee van Micha Wijngaarde en Ton Offerman. Er is gekozen om duurzaam en milieuvriendelijk te bouwen waarbij materialen waar mogelijk zijn hergebruikt en is geïnvesteerd in duurzame oplossingen voor verwarming en elektriciteit. Zo kennen de studio’s afzonderlijke warmte terugwin-installaties, waar niet alleen de warme lucht wordt teruggewonnen, maar ook de ruimtes blijvend ventileert met verse buitenlucht en zo het zuurstofgehalte op peil houdt. Bij de totstandkoming van de studio’s hebben veel vrienden en collega’s geholpen.

Onze speciale dank gaat uit naar:

Femke, Quirine, Patrick, Pauline, Marijke, Willem-Jan, Jack, Manus, Willemijn, Krokus, Marjan, Peter, Arno, Britt, Andreas, Amos, David, Pink, Vincent, Bas, Bas, Floor, Marjan, Niels, Zip, Danny, Wout en onze aannemer De Waard Bouw en installateur Klomp.

Over ons

Ton is artistiek leider van artOloco en bedenkt, begeleidt en regisseert theaterprojecten op locatie van concept tot uitvoering. Hij coacht andere theatermakers en geeft trainingen. Hij bedacht het concept ‘Hangplek voor ouderen’. Hij is directeur van LekkerDruk.nu, waar kunst wordt gecombineerd met trainingen over gezond werken. In elk project daagt hij de deelnemers uit hun talenten te herkennen en te ontwikkelen. Ook regisseerde hij diverse muziektheater- en dansvoorstellingen van andere makers. Al zijn werk kenmerkt zich in het maken van maatschappelijk betrokken projecten en producties.

Micha Wijngaarde vastgoedinbeweging.nl ontwikkelt concepten en businessplannen voor gebruikers en investeerders van ‘vergeten’ vastgoed. Daarnaast houdt Micha zich bezig met governance-vraagstukken. Micha heeft een breed netwerk en komt net zo graag in een chique directiekamer als een bouwkeet of bruisende broedplaats. Mensen zijn belangrijker dan bakstenen en daarom denkt Micha niet vanuit het gebouw maar vanuit de toekomstige bewoners, gebruikers en de omgeving. Belangrijker nog: vanuit het effect dat je kunt bereiken. Hoe kan een project helpen verbindingen te creëren tussen mensen en hun ideeën? Hij tekende o.a. het concept voor het Storkterrein in Amsterdam Noord, gebouw Contact in Sloterdijk en het Holocaustmuseum in de Plantagebuurt. Beide experts vonden elkaar in het plan een plek te bieden aan theater-, dans- en muziekgezelschappen uit gesubsidieerde en vrije sector.

Deel op social media