Vaste bewoners

In Diemerstudio’s komen vaste bewoners bij elkaar om elkaar te inspireren en te motiveren. In de studio’s huizen momenteel de podiumkunstgezelschappen artOloco en Plan-d, curator Ronit Eden en muziekproducent Gijs van Klooster. We hebben nog plaats voor één gezelschap dat een fijne werkplek zoekt. Zoek jij of je gezelschap een geschikte locatie nabij Amsterdam? We zien je graag verschijnen.

artOloco

artOloco realiseert projecten met een maatschappelijke relevantie. Kijkend met een open blik zoekt het team in de ontwikkeling van elk project naar verbindingen tussen mensen onderling en hun omgeving. Het team daagt deelnemers uit hun talenten te herkennen en te ontwikkelen. Het team van artOloco zoekt – sinds de eerste voorstelling op locatie – steeds actief naar mogelijkheden om een publiek te bereiken dat niet zo snel het theater bezoekt.

Deelnemers en toeschouwers ervaren elk project intens en de vorm, die wezenlijk aansluit bij het thema, zorgt ervoor dat de ervaring nog lang in ieders gedachten blijft. artOloco  zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om mensen in contact te laten komen met kunst; plekken en vormen waarbij mensen verleid worden naar een voorstelling te gaan.

Recente projecten waarvoor Ton het concept ontwikkelde en de regie voor zijn rekening nam zijn onder meer: Hangplek voor Ouderen, GOUD! en Lekker Druk. Locatietheater en immersief theater hebben veel raakvlakken. Het concept voor de theaterervaring ‘Op klompen door de dessa’ werd bedacht door Ton en het stuk is in 2021 in succesvol in productie genomen .

Plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel aansprekend danstheater voor een breed publiek, jeugd en volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol. Daarom benadert hij de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

Ronit Eden

Curator Ronit Eden maakt exposities voor diverse musea en galeries. Daarnaast neemt Ronit een aantal keer per jaar professionals mee voor een onderzoekstoer
langs musea in Israël. Samen met Ton Offerman realiseerde zij de solo-tentoonstelling De Wasserette (2016) en ontwikkelen zij andere locatie-gebonden exposities.

“Kunst brengen in de publieke ruimte op een onverwachte plek, is het mooiste wat er is. Anders dan de White Cube van het museum maken de werken deel uit van het
dagelijks leven. Zodat je onverwachts geconfronteerd wordt met kunst.”

Redhouse Studio

De muzikale noot in Diemerstudio’s is Gijs van Klooster. Gijs is producer en mix-engineer en maakt platen met en voor andere artiesten. In zijn Redhouse Studio levert Gijs meer dan 30 jaar muziekervaringen die de inspiratie van de artiest optimaal vertolkt. Vanaf het eerste concept tot de final master faciliteert Gijs het productieproces. Muzikanten werken graag met Gijs vanwege zijn betrokkenheid en specialistische kennis.

Deel op social media